Logó tervezés

4.3_vonalakkal

Egy jól kigondolt logó egyszerű, könnyen felismerhető, megjegyezhető és vállalkozásod legfontosabb jelképe. A cégedről alkotott első benyomást nagyban befolyásolja a logó hatása.

Kezdő vállalkozó vagy, esetleg újítani szeretnéd céged arculatát?  Jó helyen jársz.

Egy egyedi logó, egy megfelelően felépített arculat jó benyomást kelt az ügyfelekben és tükrözi a cég tevékenységét.

A terméked megérdemli, hogy márka legyen, te pedig megérdemled, hogy minél nagyobb bevételre tegyél szert az általad létrehozott termékkel! Ehhez pedig egy út vezet: a tökéletes logó és arculat! A logótól indul el a márkaépítés, itt kezdődik minden.

Vektoros kivitelezés, ami a nyomdában és online formában is biztosítja a pontos megjelenést.

  1. Egyeztetés: a tervezés megkezdése előtt egyeztetés szükséges, ahol megismerem az esetleg már kialakult igényeket. Felmérem igényeidet a logóra vonatkozóan: mit szeretnél sugallni a megjelenéssel, milyen célcsoportokhoz kívánsz szólni, milyen színeket és stílust látnál szívesen.
  2. Konkurenciaelemzés: a tervezés megkezdése előtt érdemes a legfőbb konkurenciák logóit is megkeresnünk, hiszen az a cél, hogy a Te vállalkozásod vagy márkád a lehető legegyedibb köntösbe öltöztessük.

  3. Prezentáció: ezekből kiindulva elkészítem a terveket. Három különböző koncepciót dolgozok ki. A logóterveket egyeztetjük, és akár két körben is módosítom a végleges, tökéletes logó eléréséig.

  4. Átadás: a véglegesen jóváhagyott logót vektorgrafikus formátumokban (.ai, .pdf vagy .eps), illetve nagyméretű és nagy felbontású pixeles formátumban (.jpg vagy .png) is átadom!

Egyszerűbb tipografikus logó:
A beszédes cégnevek esetében ajánlott egyedi megjelenésű betűtípus alkalmazása, mely a betűk különböző stílusával, színében tehető mozgalmassá, emlékezetessé.

Bonyolultabb tipografikus logó:
Az egyszerű betűk mellett a karakterekkel történő játék, egyedi motívumok beépítése a logóba.

Figurális logó:
Az egyszerű szöveges megjelenés helyett emblematikus jelképek használata a cég vagy márka üzenetével összhangban.

Átfutás:
Logók típusától függően változik a várható átfutás. Az egyszerűbb tipografikus logók 5-8 munkanapon belül prezentálhatóak, bonyolultabb tipografikus vagy figurális logók esetében 10-14 munkanapon belül készülnek el az első verziók.

Vektorgrafikus fájlformátumok:

.EPS Méretezhető vektoros fájl
Az EPS az Encapsulated PostScript rövidítése. Egyaránt tartalmazhat vektoros és bitmap adatokat. A PostScript egy univerzális nyelv amit a számítógépes nyomtatókon és a profi nyomtatásban is egyaránt használnak. Ha a fájl csak vektoros elemeket tartalmaz, akkor könnyedén nagyítható, vagy kicsinyíthető minőségi romlás nélkül. Ez a legjobb választás a professzionális nyomtatáshoz.

.PDF Méretezhető vektoros fájl
A Portable Document Format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett, dokumentumok tárolására alkalmas fájlformátum. A PDF alkalmas szöveget, ábrát és képeket tartalmazó dokumentum leírására eszközfüggetlen és felbontásfüggetlen formában. A dokumentum lehet egyoldalas, és több ezer oldalas is, egyszerű vagy összetett: sokféle betűtípussal, ábrával, színnel és képpel, továbbá tartalmazhat interaktív beviteli mezőket, nyomógombokat stb.

.AI Méretezhető vektoros fájl
Adobe Illustrator által készített vektorgrafikus adatfájl. Megnyitása és szerkesztése csak Adobe Illustratorral lehetséges.

Rasztergrafikus fájlformátumok:

.PNG raszter fájl
A PNG (Portable Network Graphics) képek tárolására, veszteségmentes tömörítésére alkalmas fájlformátum. Kiterjesztésként a .png írásmóddal használják. Alkalmas háttér nélküli képek készítésére így az adott logó felhelyezhető lesz bármilyen színű felületre, mivel ez a fájlformátum csupán csak a logót tárolta és a hátteret nem.

.JPEG raszter fájl
Ez a fájl tömörített és a szinte bármilyen alkalmazással megnyitható. A JPG fileok tipikusan képernyőn való megjelenítésre használják, mint például weboldalokon, vagy e-mail üzenetekben (a kis fájlméret miatt). Nem ideálisak nyomtatáshoz és nem méretezhetőek, vagy módosíthatóak minőségi romlás nélkül.

Vállalok Esküvői logótervezést is. Az esküvői logótervezés azoknak szól, akik igazán különleges és egyedi esküvői élménnyel szeretnék meglepni magukat, vagy házasulandó ismerősüket. Az esküvői logó a menyasszony és a vőlegény keresztnevének összeolvadásából jön létre, jelképezi két ember eggyé válását, stílusa az esküvő hangulatát idézi. Az esküvői logó számos felületen helyet kaphat: meghívó, köszönőajándékok, mandzsettagomb, nyakkendő, menyasszonyi csokor szalag, szalvéta, torta, dekoráció stb.

Logó átalakítás

A logó felújítás vagy átalakítás célja, hogy egy régi alacsony felbontású (általában .jpg vagy .png) képet olyan formába alakítsam át, hogy az mindenfajta nyomdaipar és grafikai munkára alkalmas legyen. Az általam felújított logókat vektorgrafikus formában adom át. Ezek a fájlok alkalmasak lesznek matrica készítésre, névjegykártya készítésre, nyomtatáshoz, molinó készítéshez…stb A vektorgrafikus fájlok lényege, hogy minőségromlás nélkül nagyíthatóak illetve kicsinyíthetőek. Ezen tulajdonságuk teszi őket a legalkalmasabb fájlokká az imént felsorolt eljárások elvégzéséhez. Kérlek a lehető legnagyobb felbontásban küld el nekem a képet, hogy minél pontosabban kivehetőek legyenek a képen a részletek is.

E-mail: info@ccreative.hu
Telefon: +36 30 592 8624

Kérj árajánlatot!